Gyptian

Gyptian

Gyptian is vooral bekend van de wereldhit "Hold yu" maar heeft wel wat meer sterk werk op z'n palmares. Hij begon zoals wel meer Jamaicanen zeer jong (7) als koorknaap te zingen. 14 jaar later won hij een talentenjacht en stond hij ineens op Sting, één van de grootste festivals in Jamaica. Het grote VP records zag er wat in en schotelde hem een contract voor.
Nog eens 6 jaar later had hij een wereldhit op zijn naam met "Hold yu". Diezelfde song werd geremixed en heruitgebracht met o.a. Nicky Minaj, Major Lazer, Shy FX en Toddle T.
Hij staat zo als één van de meest verse rasta's op het lijstje van hitmakers, voorafgegaan door de almachtige Damian Marley. Ook "Beautiful lady" en "Nah let go" scoorden goeie punten in de charts. Zoals elke raste heeft Gyptian ook een nyahbinghi-classic op zijn naam, 'Serious times' waar hij de de demonen in deze wereld even opsomt en aanklaagt.
Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit rasta-, ganja-, en lovers-tunes met reggae als basis. De laatste jaren komt hij echter ook met songs waar dancehall de basis vormt, met het nodige succes daaropvolgend. Met 'I can feel your pain' spreekt hij de liefhebbers van een klassieke RnB-beat aan! Met 'Non Stop' liet hij zich het afgelopen jaar weer opmerken in de dancehalls.
Een veelzijdig artiest die menig vrouwenhart al veroverde dus! 

TUNES: Hold Yu, Hold yu (ft. Nicky Minaj) Wine slow, Non Stop, All on me, Wet Fete (ft. Kes the band), Jiggle Jiggle, Beautiful lady, Nah let go, Duggu duggu, Soul Mate (ft. Beenie Man), Here I am, Overtime, One more night, Serious times, Mama don't cry, Is there a place, I can feel your pain, My number one (Gregory Isaacs tribute), My number one, love me love me (ft. Stylo G), Summertime (ft. Tina)

BOOKING AREA: Europe

LINKS
IN COLLABORATION WITH
BOOK'm NOW